Over Ons

Onze 7 Generaties lange ervaring

Professioneel, stijlvol en ambachtelijk pleisterwerk van Oldyck en Zoon werd doorgegeven van generatie tot generatie.Oldyck en Zoon pleisterwerken

Het bewijs vanuit het gemeentehuis: Oldijck Joannes -Bart , beroep: "Plekker" de benaming in die tijd voor "stukadoor"

Het maximum dat we kunnen teruggaan in de tijd is tot 1841.. Eerdere sporen zijn er niet te vinden in het gemeentehuis.

Hierdoor kunnen we met zekerheid zeggen dat er al 7 generaties lang ambachtelijk pleisterwerk wordt doorgegeven van vader op zoon


In 1872 gebeurde er echter een klein foutje tijdens het doorgeven van de naam tijdens de geboorte van Oldijck Lodewijk, Sindsdien schrijft men Oldyck met een "y" in plaats van de vroegere "ij"
Oldyck Lodewijk

Na vele jaren als stukadoor, stierf Oldyck Lodewijk op 81 jarige leeftijd, op 30 januari 1953.

Oldyck Eduard

17 juli 1908, de geboortedatum van Oldyck Eduard, de uiteindelijke oprichter van onze firma! 
Op 44 jarige leeftijd start hij, na enkele generaties van stukadoors, als eerste zijn eigen vereniging op samen met zijn collega, Louis Croon in 1952.

Wanneer zijn zoon, de 22-jarige Oldyck Louis Mauritz, na enkele jaren actief als schrijnwerker beslist om mee in het stukadoorsbedrijf te stappen,
starte Oldyck Eduard in 1956 zijn eigen firma op: Oldyck en Zoon!Oldyck Eduard en onze eerste "bestelwagen"

Oldyck Eduard tijdens de eerste jaren van de firma, zijn eerste "bestelwagen",

een tweedehands Ford F1.

Oldyck Eduard en Louis Croon


     Poseren tijdens het werk.
Louis Oldyck

Na 3 jaar als werknemer te werken in het bedrijf van zijn vader, stapt de 25-jarige Oldyck Louis in mei 1959 mee in de zaak. 
Enkele jaren later neemt hij extra werkkrachten in dienst.

In 1983 neemt hij de beslissing om ook met buitenbepleistering te starten. Om gedeeltelijk komaf te kunnen maken met het enorme stoffige handwerk besluit hij gipsspuitmachines aan te kopen. Een beslissing die er voor zorgde veel meer m² te kunnen pleisteren, minder zware arbeid te verrichten en veel minder stof in te ademen. Alsook kon hij met deze machines zijn nieuwe activiteit: gevelbepleistering, vergemakkelijken. 

In 1999 gaat hij na 40 succesvolle jaren met welverdiend pensioen.


Martin Oldyck

In 1957, werd de volgende generatie geboren, Oldyck Louis zijn zoon:  Oldyck Martin Eduard.
Geboren vol werklust begint kleine Martin al op zijn 16de mee te werken in de zaak van zijn vader. Martin Oldyck is enorm gefascineerd door de bouwsector. Hij gaat geen enkel ( moeilijk ) project uit de weg. 
Zo slaagt hij er zelfs in om tijdens zijn legerdienst enkele gebouwen van het belgische leger te mogen bepleisteren.

Sinds 1983 cementeren ze in combinatie met binnenbepleistering ook gevels van woningen. 
In 1996 besluit Martin Oldyck speciale machines aan te kopen om makkelijker, sneller en over een langere afstand cement te kunnen verspuiten op de gevels.
Deze beslissing zorgde ervoor dat ze enorm actief werden in de buitenbepleisteringsbranche.

Het jaar 2000, de start van onze samenwerking met Sto, dé specialist in buitengevelisolatie en de daar bijhorende afwerkingen. 
Toen nog onder de naam "Isoned-Ispo". Enkele jaren later zou deze overgenomen worden door het alom gekende duitse bedrijf "Sto".
Dankzij deze zijn we nu in staat om crepi met of zonder isolatie af te leveren inclusief verzekering. Dit is nu naast binnenbepleistering onze hoofdactiviteit.


Luc, dé ploegbaas

1995, Een werknemer van Renault Vilvoorde besluit zijn nieuwbouw te laten bepleisteren door Oldyck en Zoon
Tijdens de werken vraagt hij of hij eens zou mogen proberen een muur in zijn woning te bepleisteren. Zo gezegd zo gedaan , onder begeleiding van Martin en Louis Oldyck bepleisterde Luc zijn muur. 
Ze staan zo versteld van het resultaat dat ze zeggen tegen de man: Als je ooit werk zoekt, mag je direct bij ons beginnen!
Op 27-2-1997, De toen onverwachte en dramatische sluiting van Renault Vilvoorde.
Martin Oldyck besluit bij Luc aan te bellen en biedt hem een job aan. 
Sindsdien is hij werkzaam in ons bedrijf, de laatste jaren als ploegbaas. Een uitstekende werkkracht met oog voor detail!!

Robin Oldyck

Op 3 april 1984 wordt de zoon van Martin Oldyck op de wereld gezet: Robin Oldyck
Van zodra hij op een leeftijd gekomen was dat hij 30 kilo (het gewicht van de meeste zakken cement of gips) kon opheffen, ging hij mee met zijn vader tijdens de schoolvakanties.
Op zijn 18de (2002) besloot hij mee fulltime te gaan bepleisteren.

Op 15 januari 2008, bouwt Robin onze allereerste websitewww.oldyckenzoon.be
Via deze weg kunnen toekomtige klanten wat meer kennis op doen over ons bedrijf, ook is er de mogelijkheid om online een prijsaanvraag in te vullen zodat wij klanten kunnen contacteren op basis van hun interesse.

Later begint Robin aan de bouw van onze eigen webshopwww.isobelle.be , een andere naam om facturen en ander papierwerk makkelijker gescheiden te houden. 
IsoBelle.be verkoopt in de beginjaren alleen isolatiemateriaal, al snel komt er een afdeling voor vochtbehandelingsproducten bij.
Later ook Erkend verdeler van Dryfast bouwdrogers,ventilatoren en elektrische kachels en verkooppunt van alle soorten afdekmaterialen.
Isobelle.be werd gecreëerd om vele doe het zelvers de kans te bieden om aan eerlijke prijzen isolatie, vochtbestrijdingsproducten en bouwdrogers te kunnen kopen of huren. Dit met de nodige goede raad van vakmensen.

image-15133-22To_be_continued.png?1428760428970